DE YD-SOS: MEER DAN EEN GPS TRACKER!

Voelt u zich wel eens onveilig of maakt u zich zorgen om de veiligheid van een ander? De YD-SOS helpt u uw zorgen weg te nemen en creëert veiligheid en rust voor u en uw dierbaren.
Download hier de brochure
 

Wat is de YD-SOS?

De YD-SOS is een compacte en draagbare SOS-knop met locatiebepaling. Hiermee kunt u altijd direct contact leggen met YD Security; uw hulpverlener. In noodsituaties staan wij dan ook 24/7 voor u klaar en komen wij direct in actie.

 

Het versturen van een hulp- of noodmelding kan worden geactiveerd met één druk op de SOS-knop. Het alarm zal in een fractie van een seconde worden verstuurd naar YD Security en de verzonden melding wordt direct als tekstbericht weergegeven op 3 vooraf ingestelde telefoonnummers. Één van die nummers kan een eigen nummer zijn zodat uzelf of iemand in uw omgeving de melding ook direct doorkrijgt. Dit tekstbericht bestaat uit de details van de gebruiker, tijd van noodmelding, exacte gps-coördinaten én een link naar Google Maps waarmee direct tot op 10 meter nauwkeurig de YD-SOS te lokaliseren is.

 

Vervolgens zal de YD-SOS zelf telefonisch contact zoeken met het 1e van de 3 vooraf ingestelde telefoonnummers. Kan dit contact niet gelegd worden dan wordt gebeld naar het 2e nummer en mocht ook dat niet lukken dan wordt gebeld naar het 3e nummer.

De YD-SOS zal continu contact blijven zoeken totdat dit daadwerkelijk gelegd wordt, dus ook als bij het derde nummer niet wordt opgenomen zal er opnieuw contact gezocht worden met het 1e nummer, enzovoorts.

Hoe werkt de YD-SOS?

De YD-SOS maakt gebruik van het aanwezige GSM-signaal via een prepaid simkaart, in combinatie met een GPS-lokalisator.

Door op de SOS-knop te drukken stuurt u een bericht en zal er een spraakverbinding tot stand worden gebracht met YD Security. Het is ook mogelijk om direct middels een spraakverbinding zelf contact te leggen met YD Security door een simpele druk op de knop.

 

De YD-SOS is tevens voorzien van een val-alarm; Als de YD-SOS een val detecteert zal er een melding worden gedaan die gelijk is aan het indrukken van de SOS-knop. Er zal dan ook hier direct een spraak- & luisterverbinding tot stand worden gebracht met YD Security.

Voorafgaand aan het verzenden van het val-alarm is er een fase van pre-alarm: de YD-SOS piept gedurende 30 seconden en pas ná deze fase wordt het alarm verzonden. In de pre-alarm fase is er een mogelijkheid om het alarm toch nog uit te schakelen in geval van vals alarm, daarnaast alarmeert de pre-alarm fase ook eventueel aanwezige personen die gepaste actie kunnen ondernemen.

 

Naast deze contactmomenten is er ook een online module met losse App, waar de bewegingen van de YD-SOS worden vastgelegd. Mocht iemand vermist zijn en/of niet in staat zijn om zelf op de SOS-knop te drukken, dan kan alsnog de locatie worden afgelezen. Dit is ook historisch mogelijk, de gegevens worden opgeslagen en kunnen worden teruggelezen.

De YD-SOS wordt geleverd met laadstation en als de batterij laag is zal er een signaal worden afgegeven. Mocht de YD SOS niet worden opgeladen dan zal er door YD Security telefonisch contact worden gezocht als via de online module zichtbaar wordt dat de batterij volledig leeg is.

De batterij zal, afhankelijk van het gebruik, 2 tot 5 dagen mee kunnen gaan zonder opgeladen te moeten worden.

 

De YD-SOS wordt door YD Security geïnstalleerd en volledig gebruiksklaar afgeleverd.


 

Voor wie is de YD-SOS

YD-safety Kids alarm

Of u nu de YD-safety meegeeft aan uw spelende kind in een druk pretpark of juist als noodknop aan uw opgroeiende tiener die in het donker fietst naar de sportvereniging of een avondje stappen, na alarmering staat YD-security direct in contact met uw dierbare, wanneer het er echt toe doet.


YD-safety Senioren alarm

Het is het schrikbeeld voor elke zelfstandig wonende oudere: hulp nodig hebben maar niet in staat zijn de telefoon te bereiken om familie, vrienden of buren te alarmeren. Juist in zulke situaties biedt YD-security samen met de YD-safety middels het senioren alarm de perfecte oplossing.

De val-detectie en het gekoppelde alarm is zeer nuttig voor mensen die om één of andere reden buiten bewustzijn geraakt zijn en geen mogelijkheid meer hebben om de SOS-knop te bedienen.

  

YD-safety ondernemers alarm

Het is het schrikbeeld voor elke ondernemer: hulp nodig hebben maar niet in staat zijn de telefoon te bereiken om te alarmeren. Juist in zulke situaties biedt YD-security samen met de YD-safety middels het ondernemers alarm de perfecte oplossing.


YD-safety als transport track-and-trace

Of het nu gaat om vrachtwagentransport of over personenvervoer, door de YD-safety als sleutelhanger te gebruiken kan deze dubbel gebruikt worden: de locatie van de vrachtwagen of taxi kan continu gezien worden waarmee u mogelijk uw klant op de hoogte kunt houden indien er vragen zijn waar de goederen zich bevinden. Daarnaast kan de YD-safety gebruikt worden door de chauffeur als persoonlijke SOS-knop indien nodig.


YD-safety als goederen track-and-trace

Als u de YD-safety in uw auto, boot of caravan plaatst kunt u altijd de locatie daarvan uitlezen. Dat kan via de online module of via de gratis app die u op uw smartphone installeert. Éénmaal inloggen en u kunt continu uw dierbaar bezit volgen.

afmeting; 61mm(h)* 44mm(b)*16mm(d) en weegt 35 gram.

Neem contact met ons op